Spännande aktiviteter i naturen hela familjen tillsammans. 

Vad sägs om att göra roliga grejer ute i naturen, laga mat över elden, fiska, vandra i skogen, göra cykelturer, paddla kanot? Vissa turer gör ni på egen hand och på andra tar våra guider hand om er och sköter allt det praktiska. Vi erbjuder ett aktivitets- och boendepaket för barnfamiljer.

Nu i Coronatider är här det ett utmärkt alternativ till besök på badland och nöjesparker. Här är det bara ni, er familj och det är gott om plats ute på landet. Ni får prova på spännande aktiviteter mitt ute i naturen i avstressade miljöer utan köer och trängsel – Hela familjen tillsammans!

Outdoor Support erbjuder helmysigt boende på Vandrarhemmet Årås kvarn en oas vackert belägen vid ån Tidan där den förbinder sjöarna Jogen och Vållern. Varje rum har sin egen historia och stil. Dusch och toalett finns i korridoren. Härifrån är det nära till många olika aktiviteter som man kanske inte alltid är van att ha runt kröken. Skog med vandringsleder och rastplatser, sjöar där du kan bada, fiska och paddla kanot finns alldeles intill. Vad sägs om 5 km till glassfabriken med café och gårdsbutik. Lagom avstånd för en mysig cykeltur. Där erbjuds egentillverkad glass med mjölken från gårdens jerseykor och ägg från pärlhönsen, frukt och bär från trädgården och skogen i närheten. EJ Farm

Prisexempel 2 vuxna och 2 barn i fyrbäddsrum 12.465.-

Här får ni prova olika sätt att komma ut i naturen. Vi har satt ihop turförslag och aktiviteter som är anpassade för barnen.

Tisdag: Ankomst till Årås senast kl 13.00. Vi startar med en kopp kaffe tillsammans och går igenom upplägget för dagarna. Ni installerar ni er i lugn och ro därefter går ni ut på en upptäcktsfärd i skogen tillsammans med en guide. Det kommer det att hända lite överraskningar och aktiviteter under turen. Middagen lagar vi ute tillsammans över öppen eld.

Onsdagen är paddeldag, vi börjar med lite kanotinstruktioner. Därefter gör vi en gemensam tur och lunchen tar vi med oss. Självklart hinner vi också med att bada. Middagen är ett grillpaket som ni själva tillreder i grillkåtan intill vandrarhemmet.

Torsdag innan hemfärd är det cykeldags. Vi föreslår att ni gör en liten mysig tur till Glassfabriken. Ni kan välja om ni vill ta med egna cyklar eller hyra på plats.

Vill ni så finns det också möjligheter att fiska de här dagarna.

I paketet ingår:

  • 2 Nätter på vandrarhemmet i fyrbäddsrum, inklusive lakan
  • 2 Frukost, kylskåpet är laddat och ni själva ställer fram en härlig frukost.
  • 2 Lunchpaket som ni tar med er ut på turen,
  • 1 grillmiddag som ni tillagar själva i grillkåtan
  • 1 middag där ni tillsammans med en guide får laga mat över öppen eld.
  • Guidad kanotaktivitet ca 4 timmar
  • Kanoter
  • Guidad vandring med aktiviteter
  • Turbeskrivningar

I närheten finns andra roliga aktiviteter att besöka. Nedan finns information och länkar.

Ekehagens forntidsby

Ekhagens forntidsby är absolut värd ett besök ”Ekehagens forntidsby är ett arkeologiskt friluftsmuseum och en av Nordens största forntidsbyar! Med hjälp av rekonstruerade miljöer, guidningar och aktiviteter gör förhistorien levande. Utmed byns vackra naturstig ligger boplatser med hus och hyddor från sten-, brons- och järnålder.” Ekehagens forntidsby ligger 33 km från Årås.

Julared Hagårds Lagård höghöjdsbana

Vågar du testa Hagårds Lagårds höghöjdsbana med linbanor, klättervägg mm? Höghöjdsbanan består av nio plattformar och nio hinder som är byggda cirka åtta meter ovanför marken. Sista hindret är en zipline ner till marken!  Julared Hagårds Lagård ligger 22 km från Årås.

Turridning med islandshäst

Ett besök på Hällstads kronogård där kan du prova turridning med islandshäst. Du kan välja på turer från någon timma till heldagstur och allt däremellan. Turerna görs alltid med guide. Här finns också café och andra djur att klappa och gosa med. Hällstads Kronogård ligger 28 km från Årås.