Spännande aktiviteter i naturen tillsammans med familjen 

Vad sägs om att göra roliga grejer ute i naturen, laga mat över elden, kanske sova ute? Fiska, paddla kanot? Vi har guider som tar hand om er och sköter allt praktiskt under turerna. Här är ett alternativ till badland och nöjesparker. Hos oss finns ett aktivitets- och boendepaket för barnfamiljer. Här kan du prova aktiviteter som är minst lika spännande, fast mitt ute på landet i avstressade miljöer, utan köer och trängsel – Hela familjen tillsammans.

Outdoor Support erbjuder helmysigt boende på Vandrarhemmet Årås kvarn där varje rum har sin egen historia och stil. Härifrån är det nära till många olika aktiviteter som man kanske inte alltid är van att ha runt kröken. Vad sägs om 5 km till glassfabriken med café och gårdsbutik. Lagom avstånd för en mysig cykeltur. Där tillverkas egen glass med mjölk från grannens kor och ägg från egna frigående höns och frukt och bär från trädgården och skogen i närheten

Exempel på aktiviteter:

  • En heldags kanottur med guide där vi lagar mat ute, vill ni kan vi också lägga till en övernattning ute i tält eller vindskydd.
  • Äventyrsvandring i skogen med samma upplägg med guide och matlagning ute, vi kan också sova ute, om ni vill.
  • Mysiga cykelturer i omgivningarna på små grusvägar med lite trafik.
  • Bad och fiske, här är nära till flera sjöar.

Vad kan vi mer hitta på?

  • Ett besök på Hällstads kronogård där kan du prova turridning med islandshäst. Du kan välja på turer från någon timma till heldagstur och allt däremellan. Turerna görs alltid med guide. Här finns också café och andra djur att klappa och gosa med. Hällstads Kronogård ligger 28 km från Årås.
  • Ekhagens forntidsby är absolut värd ett besök ”Ekehagens forntidsby är ett arkeologiskt friluftsmuseum och en av Nordens största forntidsbyar! Med hjälp av rekonstruerade miljöer, guidningar och aktiviteter gör förhistorien levande. Utmed byns vackra naturstig ligger boplatser med hus och hyddor från sten-, brons- och järnålder.” Ekehagens forntidsby ligger 33 km från Årås.
  • Vågar du testa Hagårds Lagårds höghöjdsbana med linbanor, klättervägg mm? Höghöjdsbanan består av nio plattformar och nio hinder som är byggda cirka åtta meter ovanför marken. Sista hindret är en zipline ner till marken!  Hagårds Lagård ligger 22 km från Årås.

Förslag på upplägg för veckan.

Ni bor på Vandrarhemmet Årås kvarn, 4 dagar 3 övernattningar, tisdag – fredag.
Middag löser ni själva i vandrarhemmets självhushåll alternativt bokar som tillägg. I vissa aktiviteter ingår lunch och middag.
Frukosten finns laddad i kylskåpet åt er och serveringen sköter ni själva.

Dag 1, tisdag
Ni anländer till Årås vid lunchtid och installerar er på vandrarhemmet. Ta en kortare cykelutflykt till glassfabriken på 10 km fram och tillbaka. Där finns fika och hemgjord glass. Boka Grillmiddag Årås som ni själva tillreder, till kvällen.

Dag 2, onsdag
Besök på Ekehagens Forntidsby, en heldagsutflykt. ”Ta tidsmaskinen till en familjedag där forntiden kommer till liv med aktiviteter för alla åldrar! Lär dig mer om matlagning, bågskytte, keramik, djur, snygga frisyrer, gudinnor och mycket mer. Eller kanske vill du bara sitta vid elden och lyssna på en saga?”

Dag 3, torsdag
Paddeldag med guide, kanotinstruktion, kanottur – vi lagar lunch ute. Vill ni, så kan vi också ordna övernattning ute då ingår också middag ute.

Dag 4, fredag
Välj om ni vill välja turridning på islandshäst på Kronogården eller testa höghöjdsbanan Hagårds Lagård.
Dags för hemfärd

Ni kan förboka de aktiviteter ni vill göra under veckan så ordnar vi så allt finns på plats, entréer och aktiviteter är bokade betalade. För bokningar på Ekehagens forntidsby, Höghöjdsbanan och Turridning på Islandshäst tillkommer en administrationskostnad på 25%.

Loading…

Ekehagens forntidsby

33 km från Årås

Prisexempel:
Programdagar onsdagar familj 460 SEK
Vanlig dag familj 260 SEK

Hagårds Lagård höghöjdsbana
Hagårds Lagård med zipline, rekommenderat från 10 år Hög höjdsbanan går att boka tillsammans med klättervägg i ett kombopaket.
22 km från Årås

Prisexempel:
vuxen 445:-/person
Ungdom upp till 18 år 345:-/person

Turridning med islandshäst
28 km från Årås

Prisexempel:
1 timma promenad i skogen på hästryggen med ledare 375 SEK per person.
Heldagstur längs småvägar och i skogen, fika och lunch ingår i priset 1350 SEK per person.