Dagsturpaket

Förslag på aktiviteter som ni kan utföra antingen ensamma, eller tillsammans med barnen, under en dag. Vi har dagsturspaket inom bland annat vandring, cykel eller äventyr – något för alla.

Självklart har du möjligheten att utifrån egna önskemål få ett specialkomponerat paket, kontakta oss så skräddarsyr vi efter era behov.

GÅRDARNA RUNT SJÖN – CYKEL

En tur på historiska platser med vackra herrgårdar och ett medeltida slott. Du kommer att besöka några av herrgårdarna som Birgit Th Sparre har skrivit om i sin romanserie om Gårdarna runt sjön. Lunch på Hofsnäs Herrgård och en guidad tur på Torpa stenhus.

Gårdarna runt sjön

ÅSUNDENLEDEN – DAGSTURPAKET

En vandring på ca 12 km som går på en del av Åsundenleden – en vandringsled som i sin helhet är 49 km och går runt sjön Åsunden i ett omväxlande jordbruks- och skogslandskap. Leden passerar två naturreservat varav man besöker ett av dessa under vandringen. Den här turen går på västra delen av leden, som är den finaste delen av Åsundenleden. Ni får transport till Alhammar och därifrån följer ni vandringsleden norrut tillbaka till Ulricehamn. Turen går genom vackra lövskogar vissa sträckor går nära sjön, på sina ställen är det riktigt kuperat.

Åsundenleden

ÄVENTYRSDAG FÖR FAMILJEN

En heldag ute i naturen där ni får prova på en massa roliga grejer tillsammans med en guide. Vi kommer att ordna lekar och upptäcktsfärder i skogen, laga mat över öppen eld, paddla kanot och det kommer även finnas möjlighet att fiska. Med andra ord – vi gör det bästa för att ni ska få en härlig och spännande dag tillsammans ute i naturen.

ÄVENTYRSVANDRING

UPPLEVELSEVANDRING MED BARNEN

En guidad vandring som är anpassad till barnen där vi vandrar tillsammans på någon av vandringslederna vid Hofsnäs. Vi gör upptäcktsfärder bland träd, buskar och myror, leker och hittar på annat kul under vägen. Aktiviteterna anpassar vi efter barnens ålder. Vi fikar och lagar mat tillsammans på stormkök eller öppen eld.

UPPLEVELSEVANDRING