Dagstur Mat & Kultur på cykel 53 km

En tur på historiska platser med vackra herrgårdar och ett medeltida slott. Du kommer att besöka några av herrgårdarna som Birgit Th Sparre har skrivit om i sin romanserie om Gårdarna runt sjön.

Du startar turen i Ulricehamn och cyklar banvallen söderut, utmed sjön. Vid Marbäck rekommenderar vi att ni gör en avstickare till ”Hemma på Källebacka” (endast öppet fredag, lördag och söndag), en gårdsbutik med tillhörande kafé, fylld med inredning, diverse växtligheter och god fika. Du tar dig tillbaka till banvallen och fortsätter den söderut utmed sjöarna Åsunden och Sämsjön. I den lilla byn Månstad svänger du av från banvallen till Hofsnäs och Torpa.

På Hofsnäs är lunchen bokad till er. Hofsnäs Herrgård ligger vackert vid yttre Åsunden i Torpa-näsets naturreservat bara ett stenkast från Torpa stenhus. Både Hofsnäs och Torpa ingår i Birgit Sparres roman ”Gårdarna runt sjön”. På Hofsnäs Herrgårds café och bistro erbjuds ett brett utbud av hembakade läckerheter och maträtter inspirerade av både säsongens och traktens lokala producenter. Herrgårdsköket är certifierat enligt Smaka på Västsverige. Handla också med dig lite godsaker från saluhallen. Passa på att utforska Torpanäsets naturreservat med fina promenadspår. Vid Hofsnäs finns också badplats, fiskemöjligheter och båtuthyrning. Fortsätt turen genom Torpanäset fram till Torpa.

Att kliva in i Torpa Stenhus är som att förflyttas flera hundra år tillbaka i tiden. Med sin unika arkitektur och vackra interiörer är slottet ett av Sveriges bäst bevarade herresäten från 1500-talet. En guidad slottsvisning ingår i paketet. Efter intressanta upplevelser på Torpa och Hofsnäs är det bara en tur på 17 km, ca 1 timmas cykling till Fästeredssund där du och cykeln blir upphämtad för transport tillbaka till Ulricehamn. Nu kan du känna dig nöjd efter en heldag på cykeln.

Underlag och typ av väg: Banvall, mindre landsväg och grusväg.

Ingår i paketet:

Lunch på Hofsnäs
Guidning i Torpa stenhus
Transport från Fästeredssund tillbaka till Ulricehamn
Vägbeskrivning och karta
Servicejour

Tillägg:
Möjlighet finns att hyra cykel 250 kronor

Under juni månad är detta paket tillgängligt: fredag, lördag och söndag.
Under juli och augusti är paketet tillgängligt: måndag, tisdag, fredag, lördag och söndag.

Pris: 850 kr/person

Intresserad av detta paket?

Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

info@outdoorsupport.se
070-277 53 64