OUTDOOR SUPPORT PÅ HOFSNÄS

Hofsnäs är ett fantastiskt fint natur- kultur- och rekreationsområde. Där finns Torpanäsets naturreservat med Yttre Åsunden på ena sida och Torpasjön på andra sidan.  I Naturreservatet finns vandringsleder med flera fina rastplatser och grillplatser. Hofsnäs Herrgård med café och bistro ligger mitt i området. Några kilometer därifrån ligger 1500-tals slottet Torpa Stenhus med slottscafé och restaurang.

I samarbete med Ida och Danne på Hofsnäs Herrgård vill vi inspirera och underlätta för besökare i område att komma ut i naturen och erbjuda aktiviteter när man är på plats.

Här kan du nu hyra kanoter (kanadensare), kajaker, SUP, cyklar till dig och dina barn och cykelkärror och barnsitsar om barnen är för små för att cykla själva.

Utöver uthyrning av utrustning erbjuder prova på-kurser, guidade turer och naturupplevelser här i området. Du kan också boka instruktion eller guidade turer tillsammans med familjen eller kompisgänget de turerna kan vi också paketera tillsammans med matlagning, övernattning osv.

Håll utkik på sociala medier där lägger vi ut när det är nåt på gång.

Bokningsbara dagar

Nu öppnar vi upp uthyrningen på Hofsnäs. Dock med lite förändringar än förra året. Bokningsbara dagar är tisdagar och torsdagar.

Är ni en grupp på på minst 8 personer är ni även välkomna att höra av er för bokningar andra dagar.

Klicka här för prislista

Anmälan: epost uthyrning@outdoorsupport.se  , telefon 0793-133044 ,  0702-775364

Prova-på kurser

Bokningsbara tider onsdagar kl 10-12 och 14-16

Anmälan: epost uthyrning@outdoorsupport.se  , telefon 0793-133044 ,  meddelande via facebook

Kajak

Ett perfekt tillfälle för dig som aldrig suttit i en kajak tidigare eller för dig som vill ha uppfräschning av grunderna

Kostnad 630.-

Bokningsbara tider onsdagar kl  10- 12 och  14-16

SUP – Stand up paddleboard

Under 2 timmar går vi igenom grunderna, först på land och sedan ger vi oss ut på vattnet tillsammans. I lugn takt så alla kan hänga med tar vi oss från sittande till stående på brädan och vidare en liten tur utmed strandkanten.

Kostnad 630.-

Bokningsbara tider onsdagar kl 10-12 och 14-16

Kanot – kanadensare

Paddlas av två personer

Ett jättebra alternativ för kanotturer tillsammans med familjen. Du får också plats med en hel del packning. Kanoten är bäst lämpad i smalare vatten men fungerar också vid sjöpaddling om det inte blåser för mycket. En kurs där du under två timmar får lära dig att känna dig trygg med kanoten, lära hur du styr och hur du ska tänka kring säkerhet.

Kostnad 350/person

Bokningsbara dagar onsdagar kl 10-12 och 14- 16

Paddlingsaktiviteter

Månskenspaddling

Vid fullmåne har vi planerat in kvällsäventyr med kajak eller kanot. Vi ger oss iväg från och startar paddlingen i Yttre Åsunden vid Hofsnäs sjöbod, paddlar runt näset, under Torpabron och in i Torpasjön där vi får uppleva solnedgången. Vi paddlar förbi Torpa och vidare till Hofsnäs badplats där vi går i land. Vi tänder en brasa kokar kaffe och fixar nåt gott att tugga på till och myser runt elden så länge vi orkar.

Datum:

13 juli kl 20.30

12 augusti kl 19.30

Pris 650.- Då ingår kajak-/kanothyra, flytväst, guidning, fika och trevligt sällskap

Anmälan: epost uthyrning@outdoorsupport.se  , telefon 0793-133044 ,  0702-775364

Heldagstur med kajak Hofsnäs Yttre Åsunden – Fästeredssund – Torpasjön 14 augusti

En guidad kajaktur med start från Hofsnäs. Turerna riktar sig både till nybörjare och dem med lite mer vana. Vi ger oss ut på en heldagstur ca 6 timmars tur med ca 4 timmar paddling där både lunch och fika ingår.

Kostnad: 1100.-

Start kl 10:00 vid Hofsnäs sjöbod i yttre Åsunden, vi börjar med en lättare instruktion i havskajak-paddling. Vi går även igenom grunderna för att ni ska känna er bekväma och kunna paddla säkert.

Vi startar vår paddling upp genom Yttre Åsunden och vi fortsätter in i Fästeredssund  och vänder när vi kommer upp i Åsunden. Därefter paddlar vi tillbaka till Yttre Åsunden där vi rundar några av öarna i sjön. Vi paddlar sedan tillbaka via Torpasjön där vi ser Torpa på avstånd. Under turen kommer vi också att berätta om den spännande historian i området. Lunchen som lagar vi tillsammans och en fikapaus lägger vi in på lämpliga platser under turen.

Vi är tillbaka till Hofsnäs på Torpasjöns sida vid badplatsen ca 16:00.

Eftersom start och mål är på Hofsnäs så går det fint att parkera där.

Detta ingår i turen:

  • 1-mans havskajak
  • Flytväst
  • Paddel
  • Sittbrunnskapell
  • Instruktör/guide
  • Lunch och fika

Anmälan: epost uthyrning@outdoorsupport.se  , telefon 0793-133044 ,  0702-775364

Guidade kajakturer med Hallins Aktiviteter

En ca 2,5 timmars paddeltur Yttre Åsunden och Torpasjön. Turen riktar sig både till nybörjare och till dig med lite mer vana.

Start kl 11.00 vid Hofsnäs sjöbod i yttre Åsunden, vi börjar med en lättare instruktion i havskajak-paddling. Vi går även igenom grunderna för att ni ska känna er bekväma och kunna paddla säkert.

Vi ger oss ut på en paddeltur, upp genom yttre Åsunden för att runda några av yttre Åsundens öar. Vi stannar till på Husö för en lättare fika och sedan paddlar vi tillbaka via Torpasjön där vi passerar Torpa på avstånd. Vi anländer tillbaka till Hofsnäs på Torpasjöns sida vid Hofsnäs badplats, ca 14:00.

Start: kl 11:00
När: söndagar : Datum 3/7,10/7,17/7,31/7

Pris: 690 kr

Till bokning