Dagstur på Åsundenleden

En vandring på ca 12 km som går på en del av Åsundenleden – en vandringsled som i sin helhet är 49 km och går runt sjön Åsunden i ett omväxlande jordbruks- och skogslandskap. Leden passerar två naturreservat varav man besöker ett av dessa under vandringen. Den här turen går på västra delen av leden, som är den finaste delen av Åsundenleden. Ni får transport till Alhammar och därifrån följer ni vandringsleden norrut tillbaka till Ulricehamn. Turen går genom vackra lövskogar vissa sträckor går nära sjön, på sina ställen är det riktigt kuperat.

Läs mer här

Gör ett besök på Komosse, en vandring som även funkar med barn

På Björnöleden, Komosse upplever ni ett fantastiskt landskap. Låt barnen vandra på den spännande spången och spana efter fåglar i fågeltornet. Komosse med sina 47 kvadratkilometer är ett av södra Sveriges största myrlandskap. Ni rastar på Lilla Björnön där det finns flera grillplatser och ett vindskydd. Efter en trevlig paus och god fika går ni den andra spången tillbaka.

Leden utgår från parkeringen vid Mörkö, längs med vägen mellan Köttkulla och Mulseryd. Här finns det en parkeringsplats med informationstavla.

Äventyrsdag för familjen

Tillsammans med en guide får ni prova på en massa roliga grejer under en heldag ute i naturen. Lekar och upptäcktsfärder i skogen, laga mat över öppen eld, paddla kanot, fiska.

Vi gör det bästa för att ni ska få en härlig och spännande dag tillsammans ute i naturen.

Fika och lunch ingår som vi lagar tillsammans antingen över öppen eld eller på stormkök.

Läs mer här

Upplevelsevandring tillsammans med barnen

En guidad vandring som är anpassad till barnen där vi vandrar tillsammans på någon av vandringslederna vid Hofsnäs. Vi gör upptäcktsfärder bland träd, buskar och myror, leker och hittar på annat kul under vägen. Aktiviteterna anpassar vi efter barnens ålder. Vi fikar och lagar mat tillsammans på stormkök eller öppen eld. Gå gärna ihop med en kompisfamilj och dela upplevelsen tillsammans. Vi lovar, det här blir en dag som barnen kommer att bära med sig som ett roligt minne.

Läs mer här