Lena Molander

Jag har alltid tyckt om att vara ute i naturen. Det var stora ytor att röra sig på, möjligheter att utmana sina fysiska förmågor.  Jag är i princip född in i Friluftsfrämjandet med en mamma som mulleledare. I tonåren fattade jag att det var jättekul att leda barn och ungdomar ute i naturen, som strövare, frilufsare och TVM. Ledaruppdrag i Friluftsfrämjandet delade jag med mina egna friluftsäventyr. Mina äventyr delades så småningom tillsammans med ungdomar i Friluftsfrämjandet. Mycket paddling, vandring både i skogen och på fjället.
Ingen gemenskap går att jämföra med den gemenskapen man upplever ute i naturen tillsammans med andra människor. En brasa där kaffekokaren hänger i en kedja ovanför. Sovsäckarna ligger i vindskyddet. Det blir trångt och mysigt när alla ska få plats. Men äventyret kan också finnas i det nära, runt husknuten. Det gäller bara att öppna sina sinnen.

Outdoor support

Samarabete med andra företag

För att kunna erbjuda ett bredare utbud av aktiviteter är vi fyra företag som samarbetar. Jag är stolt och väldigt glad över att få samarbeta med Peter på Vildmark Sjuhärad som är oerhört duktig på att laga mat utomhus, allt från kolbullar till finmiddagar. Jan-Ove på Hallins aktiviteter som har kajaker, SUP-ar och är en hjälte när vi behöver hjälp med transporter. Ulf som driver företaget One Camp erbjuder aktiviteter som ska inspirera och dela kunskap till att ge sig ut på egen hand.

Med de här förmågorna kan vi dels komplettera våra befintliga paket med paddling, matlagning, mm. Dels kan vi också lösa de flesta önskemål om aktiviteter i naturen.

Ulricehamn

I huvudsak bedrives verksamheten i och kring Ulricehamn

Ulricehamn ligger i Västsveriges inland mellan Borås och Jönköping och är en del av det textila arvet i Sjuhärad.

Ulricehamn erbjuder dig som besökare ett brett utbud av aktiviteter. Här är det cykel, vandring och fantastiska träningsmöjligheter som står i fokus. Ulricehamn har tagit plats som en viktig destination när det gäller träning och tävling. Hos oss på Lassalyckans Friluftsområde finns bland annat ett av Sveriges modernaste idrottscenter. Vi kombinerar aktiviteterna med bra boende och god mat. Här finns mysig småstadsshopping, kända varumärken till bra priser i Gällstad och gårdsbutiker på landsbygden.

När du besöker Ulricehamn hoppas vi att det infinner sig en speciell känsla hos dig. Att vi skapar ett bestående intryck.

Ulricehamn är en stad som lever och utvecklas året om. Här finns utrymme för avkoppling och härliga stunder. Med årstidernas växlingar sker också en förändring i staden. Med en levande landsbygd, ett rikt naturliv och en sjudande stadskärna hoppas vi kunna välkomna er tillbaka till Ulricehamn.

Hållbarhet

Genom våra aktiviteter ute i naturen vill vi ge våra gäster en känsla av trygghet i naturen. Tanken är att de genom att tycka om naturen också ska få en känsla att vilja vårda den.

Eftersom vi driver vår verksamhet i naturen är den och våra omgivningar är viktiga för oss. Vi är noga med att inte utsätta naturen för onödigt slitage vilket är en av anledningarna till att vi vänder oss i huvudsak till mindre grupper. Vi arbetar aktivt för att skapa och erbjuda hållbara aktiviteter.

Under våra aktiviteter använder så långt det är möjligt inga engångsprodukter.

I första hand försöker vi använda oss lokala leverantörer av mat, boende och annan service som också har en uttalad hållbarhetspolicy.

Det mesta av våra aktiviteter genomförs på annans mark därför är vi noga med att samarbeta och hålla goda relationer med markägare, med lokala företag, föreningar och organisationer.

Vi informerar våra gäster om allemansrätten, om att vara noga med att visa hänsyn när de befinner sig i naturen, både till omgivningarna, till andra människor och till jord- och skogsbruk. Vi poängtera vikten av att alltid ta med sig skräp tillbaka.

Många av de aktiviteter som vi erbjuder kan man göra året om. Vi arbetar också för att skapa intressanta vinteraktiviteter för att kunna erbjuda aktiviteter under hela året.