Cykelpaket

Här hittar du alla våra cykelpaket. Vissa är dagsturer medan andra är längre, och vissa kombinerar cyklingen med andra aktiviteter. Vi har något för alla!

Hittar du ändå inte det perfekta cykelpaketet för just dig? Då har du möjligheten att utifrån egna önskemål få ett specialkomponerat paket. Kontakta oss så skräddarsyr vi efter era behov.

Öppna landskap, milsvida skogar och ljuvliga sjöar. Ätradalsleden går mellan Falköping och Falkenberg och är Sveriges femte nationella cykelled. Leden är totalt 20 mil lång, där ungefär hälften går på helt bilfri banvall. Resterande del är små landsvägar som slingrar sig genom ett vackert och varierat naturskönt landskap, som inspirerade regissören Colin Nutley till den svenska filmsuccén ”Änglagård”.

Sjuhärad ligger i södra Västergötland och här samsas det anrika textilarvet med modern kultur samtidigt som naturen alltid är nära till hands. Området är fyllt av mysiga utflyktsmål, historiska sevärdheter, caféer, gårdsbutiker, hotell och pensionat där du sover gott om natten.

Med vinden i håret kan du njuta av nästintill helt asfalterad och lättcyklad cykelled. Den är totalt 15 mil och tar dig genom kuperad natur men utan några stora backar att kämpa dig uppför.

Ett avslappnat och bekvämt cykelpaket med mer mys än cykling. Ni själva avgör om ni vill cykla i två eller tre dagar. Oavsett innehåller detta paket ett härligt  besök på spa. Cykelturen går på fina småvägar mitt ute i landskapet – här får du möjlighet njuta och andas. Övernattning sker på supermysiga vandrarhem och bed & breakfast.

Ta en dagstur på cykel genom mycket vacker natur med flera sjöar och lättcyklade vägar, till historiska platser med vackra herrgårdar och ett medeltida slott. Under turen kommer du att besöka några av herrgårdarna som Birgit Th Sparre har skrivit om i sin romanserie om Gårdarna runt sjön. Lunch på Hofsnäs Herrgård och en guidad tur på Torpa stenhus ingår.

Detta är en tur som passar både nybörjaren, som inte sovit och lagat mat ute på egen hand tidigare, och den mer rutinerade friluftaren som vill göra en lite bekvämare tur. Vi gör all planering, fixar inköp av mat och packar med allt som behövs för övernattning och matlagning utomhus. Vill ni ha det extra tryggt kan ni välja till en guide som följer med hela eller delar av turen. Övernattning sker i vindskydd eller tält.