Outdoor Support på Hofsnäs

Uthyrning av cyklar, kanoter, kajaker och SUP

Hofsnäs är ett fantastiskt fint natur- kultur- och rekreationsområde. Här finns Torpanäsets naturreservat med Yttre Åsunden på ena sida och Torpasjön på andra sidan.  I Naturreservatet finns vandringsleder med flera fina rastplatser och grillplatser. Hofsnäs Herrgård med café och bistro ligger mitt i området. Några kilometer därifrån ligger 1500-tals slottet Torpa Stenhus med slottscafé och restaurang.

I samarbete med Ida och Danne på Hofsnäs Herrgård vill vi inspirera och underlätta för besökare i område att komma ut i naturen och erbjuda aktiviteter när man är på plats. Så här kan du hyra kanoter (kanadensare), kajaker, SUP-paddleboards samt cyklar till dig och dina barn och cykelkärror och barnsitsar om barnen är för små för att cykla själva. Vi har också elcyklar att hyra ut, om det passar dig bättre.

Utöver uthyrning av utrustning erbjuder prova på-kurser, guidade turer och naturupplevelser här i området. Du kan också boka instruktion eller guidade turer tillsammans med familjen eller kompisgänget. De turerna kan vi också paketera tillsammans med matlagning, övernattning etc.

Håll utkik på sociala medier där lägger vi ut när det är nåt på gång. Vi finns på Facebook och Instagram.

Prova-på-kurser

Kajak – Ett perfekt tillfälle för dig som aldrig suttit i en kajak tidigare eller för dig som vill ha uppfräschning av grunderna när det gäller både paddling och säkerhet. Läs mer här!

SUP – Stand up paddleboard – Under 2 timmar går vi igenom grunderna, först på land och sedan ger vi oss ut på vattnet tillsammans. I lugn takt så alla kan hänga med tar vi oss från sittande till stående på brädan och vidare en liten tur utmed strandkanten. Läs mer här!

Kanot – kanadensare – Paddlas av två personer och är ett jättebra alternativ för kanotturer tillsammans med familjen. Du får också plats med en hel del packning. Kanoten är bäst lämpad i smalare vatten men fungerar också vid sjöpaddling om det inte blåser för mycket. En kurs där du under tre timmar får lära dig att känna dig trygg med kanoten, lära hur du styr och hur du ska tänka kring säkerhet. Läs mer här!

Öppettider för vår verksamhet på Hofsnäs 

Säsongstart 9-12 maj: torsdag – söndag
6-9 juni
18 maj – 23 juni: lördag & söndag
Midsommarafton 21 juni: STÄNGT
27 juni – 25 augusti: torsdag – söndag
31 augusti – 29 september: lördag – söndag

Alla dagar öppet kl 10-17 om inget annat anges.

OBS: 

Då och då har vi guidade aktiviteter då kan vi tyvärr inte ha öppet, även vid ruskväder kan det hända att vi stänger uthyrningen på Hofsnäs. Det är alltid säkrast att förboka aktivitet eller hyra av kanot/kajak/cykel då är vi garanterat på plats. Du kan alltid ringa eller mejla för att se om vi finns på plats.

Hyr friluftsutrustning på Hofsnäs

Hos Outdoor Support kan du hyra kanoter (kanadensare), kajaker, SUP-paddleboards samt cyklar till dig och dina barn inklusive cykelkärror och barnsitsar om barnen är för små för att cykla själva. Nedan kan du läsa mer om hur du gör när du vill hyra de olika utrustningarna. Inom kort kommer vi att erbjuda digital bokning direkt på hemsidan, men fram till dess tar vi gärna emot din bokning via e-post eller telefon.

Bokning: epost uthyrning@outdoorsupport.se, telefon 0793-133044

Paddlingsaktiviteter

Vattnen runt Hofsnäs lämpar sig utmärkt för paddling, i alla dess former, och det vill vi gärna visa genom att ta med dig ut på både stora och mindre äventyr. Det finns äventyr för de flesta åldrar och för hela familjen. Nedan har vi samlat några av de aktiviteter som Outdoor Support och våra samarbetspartner Hallins Aktiviteter erbjuder på och kring Hofsnäs.