Vandringspaket

Här hittar du alla våra vandringspaket. Vissa är dagsturer medan andra är längre och vissa kombinerar vandring med andra aktiviteter. Vi har något för alla!

Hittar du ändå inte det perfekta vandringspaketet för just dig? Då har du möjligheten att utifrån egna önskemål få ett specialkomponerat paket. Kontakta oss så skräddarsyr vi efter era behov.

Vandring på tre av Ulricehamns finaste vandringsleder: Åsundenleden, Vildmarksleden och Björnöleden. Ni får med er lunch- och fikapaket som ni tar med er ut på de olika lederna. Boende två nätter på Hotell Nyboholm i nyrenoverade superiorrum med plats för två personer. Frukost serveras i deras hemtrevliga retromatsal.

Åsundenleden går runt sjön Åsunden i ett omväxlande jordbruks- och skogslandskap. Leden passerar två naturreservat varav man besöker ett av dessa under vandringen. Den här turen går på västra delen av leden, som vi tycker är den finaste delen av Åsundenleden. Ni får transport till Alhammar och därifrån följer ni vandringsleden norrut tillbaka till Ulricehamn. Turen går genom vackra lövskogar, ibland alldeles intill sjön, och ibland högt upp på klipporna.

Detta är en tur som passar både nybörjaren, som inte sovit och lagat mat ute på egen hand tidigare, och den mer rutinerade friluftaren som vill göra en lite bekvämare tur. Vi gör all planering och inköp av mat, packar med allt som behövs för övernattning och matlagning utomhus. Vill ni ha det extra tryggt kan ni välja till en guide som följer med hela eller delar av turen. Övernattning sker i vindskydd eller tält.

Har du alltid tyckt att det låter mysigt att sova ute i naturen, men att det verkar krångligt med planeringen? Då har vi bästa paketet för dig! Paddla-Vandra-Tälta ger dig möjlighet att paddla och vandra vid vackra Hofsnäs, sova i ett färdigrest tält och laga en planerad måltid på stormkök eller över öppen eld utan att behöva fixa med alla förberedelser själva. Ni kan välja att göra turen på egen hand eller tillsammans med en erfaren guide.

Ta med familjen och upptäck Hofsnäs, ett vackert natur- kultur- och rekreationsområde. Här kommer ni att få vandra på fina vandringsleder och paddla kanot i sjöarna Yttre Åsunden och Torpasjön. Ni får sova en natt i ett redan uppsatt och bäddat tält och laga den förberedda maten själva på stormkök alternativt över öppen eld på en vacker plats mitt i naturen och nära sjön. Allt utan att behöva tänka på allt fix runt omkring.

I Borås är naturen nära, både till parker, sjöar och stora skogar. Borås bjuder på en mängd olika friluftsmöjligheter, både precis runt knuten och lite längre bort. I omgivningarna kring Borås finns gott om vandringsleder, vi har valt ut några som passar för vandring tillsammans med barnen. I anslutning till lederna har vi valt ut bra boende som passar till aktiviteten.

Borås bjuder på en mängd olika friluftsmöjligheter, både precis runt knuten och lite längre bort. Oavsett om du vill vandra, fiska, cykla eller kanske bara sitta på en stubbe intill en porlande bäck, så finns här något för dig. I omgivningarna kring Borås finns gott om vandringsleder. Vi har valt ut några som vi tycker är fina och lagom för en dagstur. Tillsammans med lederna har vi satt ihop vandringen med bra boende.

Kom med på en heldag ute i naturen där ni får prova på en massa roliga grejer tillsammans med en guide. Vi kommer att leka lekar och gå på upptäcktsfärder i skogen, laga mat över öppen eld, paddla kanot och det kommer även finnas möjlighet att fiska. Med andra ord – vi gör det bästa för att ni ska få en härlig och spännande dag tillsammans ute i naturen.

Kom med på en guidad vandring som är anpassad till barnen, där vi vandrar tillsammans på någon av vandringslederna vid Hofsnäs. Vi gör upptäcktsfärder bland träd, buskar och myror, leker och hittar på annat kul under vägen. Aktiviteterna anpassar vi efter barnens ålder. Vi fikar och lagar mat tillsammans på stormkök eller över öppen eld.