VANDRINGAR

På tisdagarna under sommaren erbjuder vi guidade vandringar på några av vandringslederna i omgivningarna runt Ulricehamn.

Vandringarna är i allmänhet mellan 8 och 10 km på skogsstig eller skogsvägar. Du behöver stadiga skor eller kängor. Klä dig efter väderlek. Ta med en liten ryggsäck där du kan packa ner ditt lunchpaket och din personliga utrustning, såsom regnkläder, vattenflaska.

730.-

I priset ingår:

  • Guidning på svenska och engelska
  • Lunchpaket
  • Transport till och från leden
  • Kartor för den aktuella leden

Du hittar de olika vandringarna här nedan. Där du också kan anmäla dig och betala online. För att vi ska veta hur många lunchpaket vi ska beställa vill vi ha in din anmälan senast lördagen innan vandringen.

16 juli   Del av Åsundenleden ca 8 km, medelsvår/svår

Vi gör en vandring på en del av Åsundenleden – en vandringsled som i sin helhet är 49 km och går runt sjön Åsunden i ett omväxlande jordbruks- och skogslandskap. Leden passerar två naturreservat varav vi besöker ett av dessa under vandringen. Vi kommer att vandra på västra delen, som kanske är den finaste delen av Åsundenleden. Vi går genom Kråkebo naturreservat som är ett vackert lövskogsområde och går vissa delar nära sjön där det på sina ställen är det riktigt kuperat. Dagen vandring är ca 8 km. Leden klassas som medelsvår/svår på grund av några branta partier. Vi ordnar lunchpaket och transport till och från vandringsleden.

Vi samlas vid Turistbyrån, Järnvägstorget kl 9.30 vi räknar med att vi är tillbaka igen ca kl 14.00. För att vi ska veta hur många lunchpaket vi ska beställa vill vi ha in din anmälan senast lördagen 13 juli. Boka här.

Loading…

23 juli  Komosse, Björnöleden 5 km, lätt

Vi besöker Komosse ett av södra Sveriges största myrlandskap med en intressant växtlighet. Vi går Björnöleden, en rundvandring på ca 5 km som går mestadels på spång över mossen som är en lätt vandring. Från den spångade leden upplever man det storslagna myrlandskapet och känslan av ödslighet. Här kan man också lyssna på tystnaden. Vi löser lunchpaket och transport till och från vandringsleden.

Vi samlas vid Turistbyrån, Järnvägstorget kl 9.30 och vi är tillbaka ca kl 14.00. För att vi ska veta hur många lunchpaket vi ska beställa vill vi ha in din bokning senast lördag 20 juli. Boka här.

Loading…

30 juli  Vildmarksleden, Årås 8,5 km, medelsvår

En upplevelserik vandring med spännande historia, fin utsikt från Kohesterberget och ett rikt djurliv. Terrängen varierar från öppet kulturlandskap till högmosse och åsar med gammelskog med känslan av vildmark. Vi ordnar med lunchpaket och transport till och från vandringsleden.

Samling vid Turistbyrån, Järnvägstorget kl 9.30 och vi räknar med att vara tillbaka ca kl 14.00. För att vi ska veta hur många lunchpaket vi ska beställa vill vi ha din bokning senast lördagen 27 juli. Boka här.

Loading…

6 augusti  Del av Dalumsleden 10 km, medelsvår

Dalumsleden är en natur- och kulturvandring runt Dalum som i sin helhet är 34 km. Utmed leden passerar du bland annat platser där det finns eller har funnits gamla torp och backstugor, bronsåldersrösen och kvarnstensbrott. Vi kommer att gå en del av leden ca 10 km. Vi passerar intressant naturformation, Vinsarpssjön och gamla kulturmarker. Vandringen går i huvudsak på skogsstig. Medelsvår. Vi ordnar med lunchpaket och transport till och från vandringsleden.

Vi samlas vid Turistbyrån kl 9.30, vi är tillbaka igen ca kl 14.00. För att vi ska veta hur många lunchpaket vi ska beställa vill vi ha in din anmälan senast lördagen 3 augusti. Boka här.

Loading…

13 augusti  Del av Sjuhäradsleden ca 8 km, medelsvår/svår

Sjuhäradsleden är en 140 km lång vandringsled genom skiftande miljöer och vacker natur med många sevärda platser. Sjuhäradsleden är en del i den internationella vandringsleden Europaled 1 som börjar i Italien och slutar i Grövelsjön i norra Dalarna, Sverige. Vi ska vandra en sträcka mellan mellan Borås och Ulricehamn där vi passerar förbi Raska Mina stuga, ett fint 1800-tals torp med autentisk inredning. Vandringen går i stort sett bara på skogsstig och klassad som medelsvår/svår då det bitvis är besvärlig att ta sig fram. Vi ordnar lunchpaket och transport till och från vandringsleden.

Vi samlas vid Turistbyrån kl 9.30, vi är tillbaka ca kl 14.00. För att vi ska veta hur många lunchpaket vi ska beställa vill vi ha in din anmälan senast lördagen 10 augusti. Boka här.

Loading…

20 augusti  Del av Dalumsleden/Redvägsleden ca 10 km, medelsvår

Vi går en del av Dalumsleden och Redvägsleden. Den här gången går vi en sträcka från den lilla byn Nöre för att komma fram till  Jordkulan. Jordkulan är en nödbostad från tidigt 1800-tal, ligger vackert i skogen och var bebodd fram till 1885. Här finns även en knuttimrad visthusbod. Stugan är alltid öppen och utanför finns vindskydd med grillplats och bänkar och bord. Vi går vidare på Redvägsleden för att avsluta vår vandring vid Motorstadion. Vi ordnar lunchpaket och transport till och från vandringsleden.

Vi samlas vid Turistbyrån, Järnvägstorget kl 9.30 vi är tillbaka ca kl 14.00. För att vi ska veta hur många lunchpaket vi ska beställa vill vi ha in din anmälan senast lördagen 17 augusti. Boka här.

Loading…