5-dagars cykelpaket på natursköna Ätradalsleden

Öppna landskap, milsvida skogar och ljuvliga sjöar; Ätradalsleden går mellan Falköping och Falkenberg och är Sveriges femte nationella cykelled. Leden är totalt 20 mil lång, där ungefär hälften går på helt bilfri banvall. Resterande del är små landsvägar som slingrar sig genom en vacker och varierad natur

Vi erbjuder ett cykelpaket med 5 cykeldagar med start i Falköping och avslutning i Falkenberg. Med boende på hotell och bed & breakfast, frukost, middag och bagagetransport. Dagsetapperna är mellan 38 och 48 km.

Cyklar på Ätradalsleden

Kom till Falköping en dag innan du startar cykelturen mot Falkenberg. Här kan du upptäcka små slingrande vägar, mysiga caféer och restauranger med lokalproducerat, trevliga butiker, platåbergen och en spännande historia. Som tillval till paketet kan du välja att bo en natt på anrika Mössebergs kurort, ett komplett kurhotell i klassisk miljö. Hit kan du lätt ta dig med tåg, buss eller egen bil.

När du har cyklat hela Ätrans sträckning, där den mynnar ut i havet kan du kan välja att lägga till en natt i Falkenberg. Här finns massor av upplevelser som väntar. Låt dig inspireras av allt vad Falkenberg har att bjuda på och ge dig ut på upptäcktsfärd. Här kan du uppleva förutom salta bad och sandstränder riktigt bra mat Allt från gårdsbutiker till prisbelönta restauranger och caféer. Unna dig en extra natt på Grand Hotell i Falkenberg innan det är dags att vända hemåt. Finns att välja som tillval.

Pris för del i dubbelrum 8900.- tillägg för enkelrum 1400.-

Barn 6-13 år 4500.- 

I Falkenberg du kan länka an till den nationella cykelleden Kattegattleden som tar dig antingen söderut till Helsingborg eller norrut till Göteborg.

Parkerade cyklar

Dag 1 Falköping – Ulricehamn    48 km

Etappen är nästintill bilfri och går genom ett vackert kultur- och naturlandskap på en gammal banvall. Längs med sträckan finns flera intressanta sevärdheter.

Outdoor Support möter upp er i Falköping där ni får kartor, turbeskrivning och eventuella hyrcyklar. Ni startar ert cykeläventyr på den gamla banvallen söderut mot Ulricehamn. Förslag på lunchstopp Forntidsbyn i Åsarp. Ni får heller inte missa att stanna till vid Basta kvarn och testa deras egentillverkade glass. Fortsätt därefter vidare mot Ulricehamn. Logi på Hotell Nyboholm, middag serveras på Restaurang Bryggan alldeles intill Åsundens strand.

Glasets Hus i skymning

Dag 2   Ulricehamn – Tranemo    36 km

Efter en bra frukost startar ni dagens etapp med att cykla söderut utmed Åsunden till Tranemo. Etappen går uteslutande på asfalterad banvall till Tranemo och tar er genom en variationsrik natur, längs med sjöar, lövklädda kullar och milsvida skogar. Utmed etappen finns både sevärdheter, restauranger och fina rastplatser. Trevliga stopp på vägen är Café Sjöparken i Vegby, Glasets Hus i Limmared. I natt bor ni på Fridas Hotell och bistro i Tranemo. Där serveras också dagens middag.

Himlens spegelbild i blank sjö

Dag 3  Tranemo – Mårdaklev     48 km

Efter frukost startar ni dagens tur på banvallen ner till Ambjörnarp. Söder om Ambjörnarp går leden mestadels på vackert slingrande landsvägar med lite trafik, mestadels asfalt men några kortare delar med grus. Gör gärna ett fikastopp på Café Parksäter i Håcksvik, 27 km från Tranemo. När ni kommer till Kalv gör ni en avstickare på 6 km mot Mårdaklev. Det är klart värt de extra kilometrarna. Här bor ni på Hemma på Klev, ett B&B med anor från 1700-talet. Där serveras en middag av närproducerat med färska, hållbara råvaror som lagas från grunden.

Dag 4  Mårdaklev – Gällared    43 km

Ni äter en rejäl svensk frukost, därefter cyklar ni tillbaka till cykelleden samma väg som ni kom, mot Kalv. Du lämnar strax Sjuhäradsbygden och cyklar vidare ner mot Halland på lågtrafikerad landsväg och strax efter länsgränsen är du framme i samhället Fegen. Här har du fantastisk utsikt över Fegensjön med sitt varierande djurliv. Här häckar storlom och fiskgjuse Ni fortsätter cykelleden söder ut mot Fegen. Ca 17 km efter Fegens samhälle gör du en liten avstickare till den lilla orten Gällared till Gällared B&B ett hemtrevligt boende för det lilla sällskapet. Här serveras också middag och frukost till er.

Dag 5   Gällared – Falkenberg       41 km

Sista dagen på cykelturen, startar med en frukost i Gunnels kök. Därefter cyklar ni tillbaka till cykelleden och bron över Ätran. Vägen mellan Gällared och Askome har utnämnts till ”Hallands vackraste väg” och här cyklar du utmed ån Ätran på lågtrafikerad landsväg. Efter ca 20 km från Gällared är restaurangen på  Vinbegs golfklubb (strax utanför Vessigebro) ett bra stopp för att fylla på energi här kan ni både ta en fika och äta lunch. Därefter är det bara att trampa vidare genom slättlandskapet till Falkenberg.

Outdoor support

I cykelpaketet Ätradalsleden ingår:

 • 4 Övernattningar på hotell, Bed & Breakfast
 • 4 Middag
 • 4 Frukost
 • Bagagetransport
 • Kartor
 • Turbeskrivning
 • Servicejour

Tillval:

 • En övernattning i Falköping så ni är på plats och kan starta cykelturen utvilade.
 • En övernattning i Falkenberg när ni avslutat cykelturen
 • Hyrcyklar 7 växlad citybike, 7 växlad elcykel
 • Enkelrum


Vi kan ta emot upp till 6 personer vid varje avfärd.

Har ni andra önskemål t ex att boka för fler personer, cykla turen på färre dagar och längre etapper – hör av gärna av er . Så ska vi försöka lösa era önskemål efter bästa förmåga.

info@outdoorsupport.se , 0702-775364

HÄR HITTAR DU MER INFORMATION OM ÄTRADALSLEDEN