5-dagars cykelpaket på natursköna Ätradalsleden

Öppna landskap, milsvida skogar och ljuvliga sjöar; Ätradalsleden går mellan Falköping och Falkenberg och är Sveriges femte nationella cykelled. Leden är totalt 20 mil lång, där ungefär hälften går på helt bilfri banvall. Resterande del är små landsvägar som slingrar sig genom en vacker och varierad natur.

Vi erbjuder ett cykelpaket på 5 cykeldagar med start i Falköping och avslutning i Falkenberg. Med boende på hotell, vandrarhem och bed & breakfast, frukost, middag och bagagetransport. Dagsetapperna är mellan 36 och 48 km.

Cyklar på Ätradalsleden

Kom till Falköping en dag innan du startar cykelturen mot Falkenberg. Här kan du upptäcka små slingrande vägar, mysiga caféer och restauranger med lokalproducerat, trevliga butiker, platåbergen och en spännande historia. Som tillval till paketet kan du välja att bo en natt på anrika Mössebergs kurort, ett komplett kurhotell i klassisk miljö. Hit kan du lätt ta dig med tåg, buss eller egen bil.

När du har cyklat hela Ätrans sträckning, där den mynnar ut i havet har du en natt på hotell i Falkenberg. Passa på att uppleva staden vid havet. Låt dig inspireras av allt vad Falkenberg har att bjuda på och ge dig ut på upptäcktsfärd. Här kan du förutom salta bad och sandstränder också uppleva riktigt bra mat, allt från gårdsbutiker till prisbelönta restauranger och caféer.

Maj, Juni och September:

5 övernattningar ingår paketet  Pris för del i dubbelrum 9500.- tillägg för enkelrum 1400.-  Barn 6-13 år 4800.-

Juli och Augusti:

4 övernattningar ingår i paketet. Pris för del i dubbelrum 8900.- tillägg för enkelrum 1000.- Barn 6-13 år 4500.-

Logi i Falkenberg utgår ur paketet juli och augusti på grund av hårt tryck på boendena under semesterperioden, vill ni bo en natt i Falkenberg kan du själv söka efter boende här: SOVA I FALKENBERG, annars kan vi också rekommendera boenden.

 Startdagar är måndagar och tisdagar under perioden 29 april – 29 september

Har du några frågor kring paketet så är du välkommen att kontakta oss info@outdoorsupport.se, 0702-775364

I Falkenberg du kan länka an till den nationella cykelleden Kattegattleden som tar dig antingen söderut till Helsingborg eller norrut till Göteborg.


Parkerade cyklar

Dag 1 Falköping – Ulricehamn    48 km

Från Stenåldersbygd och platåberg till  mysig småstad vid sjön

Etappen går på gammal banvall och är näst intill bilfri. Du färdas genom samhällen på landsbygden och i ett vackert natur- och kulturlandskap.

Missa inte: Luttra gånggrift 5500 år gammal, Ekehagens Forntidsby, Basta Kvarn med egen glass tillverkning, miniatyrby och Hålvägar. Ett dopp i Åsunden.

Logi och frukost i Ulricehamn på Hotell Nyboholm, middag serveras på Restaurang Bryggan alldeles intill Åsundens strand.

Glasets Hus i skymning

Dag 2   Ulricehamn – Tranemo    36 km

Trevliga caféer – glasmuseum – antik- och retrobutiker

Efter en bra frukost startar ni dagens etapp med att cykla söderut utmed Åsunden till Tranemo. Etappen går uteslutande på lättcyklad asfalterad banvall till Tranemo. Genom en variationsrik natur, längs med sjöar, lövklädda kullar och milsvida skogar. Utmed etappen finns både sevärdheter, restauranger och fina rastplatser.

Missa inte: Café Sjöparken med egentillverkad glass, Glasets Hus, Antik-och retrobutiker. Flera tillfällen till bad utmed sträckan.

I natt bor ni på Sångbergs Hotell i Tranemo. Där serveras också dagens middag och frukost.

Himlens spegelbild i blank sjö

Dag 3  Tranemo – Kalv     43 km

En tur utmed sjöar och vattendrag i historiska gränsmarker

Efter frukost startar ni dagens tur på banvallen ner till Ambjörnarp. Söder därom går leden på vackert slingrande landsvägar med lite trafik i ett varierande natur med många sjöar och vattendrag.

Missa inte: Fika på Café Parksäter. Domarringar och järnåldersgravar, Kummeludden järnåldersgravfält i vacker bokskog, ett dopp Skäremosjön.

Vid Kalvsjön görs en avstickare till byn Kalv där ni ska bo i natt på Kalvs skolhus som är ombyggt till vandrarhem. Här serveras också dagens middag och frukost.

Dag 4  Kalv – Gällared   38 km

En dag genom magiska, natursköna Fegens naturreservat

Dagen startar med att ta sig tillbaka till cykelleden.  Du lämnar strax Sjuhäradsbygden och cyklar vidare mot Halland på slingriga lågtrafikerade vägar på omväxlande grus och asfalt. I Fegens naturreservat hittar du tystnaden och riktig vildmark. I samhället Fegen har du fantastisk utsikt över Fegensjön.

Missa inte: att njuta av den vackra naturen, ett besök i Fegens naturreservat, ett dopp i Fegensjön.

Efter Fegens samhälle gör du en liten avstickare till den lilla orten Gällared och Vandrarhemmet Alkoven, ett fräscht boende. Här serveras också middag och frukost till er.

Dag 5  Gällared – Falkenberg   41 km

En tur på ”Hallands vackraste väg”

Sista dagen på cykelturen startar med att ni tar er tillbaka till cykelleden och bron över Ätran. Vägen utmed Ätran mellan Gällared och Askome har utnämnts till ”Hallands vackraste väg” Vid Askome öppnar landskapet upp sig. Cykelturen fortsätter på mindre vägar genom jordbrukslandskapet fram till Falkenberg. Cykelleden slutar vid järnvägsstationen.

Missa inte: Yngeredsforsen med Döda fallet, café och restaurang Vinbergs golfklubb, ett dopp i havet när ni kommer fram till Falkenberg

Logi och frukost på Grand Hotell ingår i paketet  under maj-juni och september.

Outdoor support

I cykelpaketet Ätradalsleden ingår:

 • 5 alt 4* Övernattningar på hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast
 • 4 Middagar
 • 5 alt 4* Frukostar
 • Bagagetransport
 • Kartor
 • Turbeskrivning
 • Servicejour

*under juli-augusti

Tillval:

 • En övernattning i Falköping innan turen. 1700.-/dubbelrum
 • 7 växlad citybike 1300.- inkl. återtransport
 • 7 växlad elcykel 2500.- inkl. återtransport
 • Tillägg enkelrum 1400.-


Vi kan ta emot upp till 6 personer vid varje avfärd.

Har ni andra önskemål t ex att boka för fler personer, cykla turen på färre dagar och längre etapper – hör av gärna av er så ska vi försöka lösa era önskemål efter bästa förmåga.

info@outdoorsupport.se , 0702-775364

HÄR HITTAR DU MER INFORMATION OM ÄTRADALSLEDEN