En guidad vandring i spännande natur för hela familjen.

På Komosse upplever man stillheten, lugnet och en fin natur. Komosse är ett av södra Sveriges största myrlandskap med intressant växtlighet. Här finns Björnöleden, en rundvandring på ca 5 km som i sin helhet går på spång över mossen. På Lilla Björnön finns en rastplats med vindskydd med utsikt över sjön. Ett fågeltorn finns utmed leden Det här är en plats som man gärna kommer tillbaka till.

Barnen uppskattar ofta en besök på Komosse för att naturen är annorlunda än vad man är van vid, det är spännande att gå på spången och man behöver inte gå i några jobbiga backar. Nästan hela vandringen går vi på en spång över mossen. Under vägen gör vi lite aktiviteter och uppdrag. När vi rastar på Lilla Björnön får barnen prova på att tända en eld och använda ett friluftskök. Vi grillar korv, bakar pinnbröd och kokar varm dryck på stormkök.

BRA ATT VETA OM VANDRINGEN

Vandringen är ca 5 km och lätt att gå, Vi är ute ca tre timmar.

3 höjdpunkter under dagen:

  • Vandring på spång med aktiviteter och uppdrag utmed vägen
  • Rasten på Lilla Björnön, med brasa korvgrillning, pinnbröd och varm dryck. Där barnen får hjälpa till
  • Besök i fågeltornet

Klä er efter väder. Det kan vara bra att ha vindtät jacka det blåser ofta ute på mossen skor/kängor/stövlar som tål väta. Gärna extra tröja eller jacka att ta på när vi rastar. Är man torr och varm mår man bra.

I priset ingår:

  • Erfaren Guide som är med hela turen och ser till att barnen trivs
  • Grillad korv, pinnbröd, varm dryck (även kaffe)

Kostnad 300.-/person

Kl 10.00 – 13.00

Vi samlas på parkeringen till Komosse

Bokning i kalendern intill, info@outdoorsupport.se eller telefon 0702-775364 – senast 3 dagar innan.