Cykla-vandra-paddla, en unik paketupplevelse

Detta paket kombinerar cykling, vandring och paddling över fyra dagar. Övernattar gör ni i tält eller vindskydd och ni lagar maten själva på stormkök alternativt över öppen eld. Mat, bagage och utrustning kör vi ut till lägerplatserna varje dag.

Cykla-vandra-paddla är en tur som passar både nybörjaren, som inte sovit och lagat mat ute på egen hand tidigare, och den mer rutinerade friluftaren som vill göra en lite bekvämare tur. Vi gör all planering, fixar inköp av mat och packar med allt som behövs för övernattning och matlagning utomhus. Vill ni ha det extra tryggt kan ni välja till en guide som följer med hela eller delar av turen. Det finns också möjlighet att hyra tält, sovsäckar och liggunderlag

Ni får er packning transporterat till lägerplatserna så ni behöver bara bära med er det ni behöver för dagens tur. Vill ni, kan vi också sätta upp tältet åt er på lägerplatsen.

Jälmåleden är en 35 km lång vandringsled i naturskön miljö, i Tranemo kommun. Här kombinerar vi vandring på leden med paddling på Jälmån. Det finns 6 rastplatser med vindskydd, grillplatser och plats för tält utmed ån/vandringsleden och ni kommer att övernatta på tre av dem. Efter en cykeltur och en kortare vandring dag 1, får ni dag 2 paddla i ån. Dag 3 vandrar ni utmed vandringsleden tillbaka till Dalstorp och dag 4 cyklar ni tillbaka till startplatsen. Utmed leden finns flera intressanta sevärdheter så som gravfält från vikingatiden och ruiner från industriepoken på 1800-talet.

Paketet är på 4 dagar med start och mål på Hofsnäs

Paketpris för 2 pers 9700.-

Startdagar:

Maj: torsdagar

Juni-augusti: måndagar och torsdagar

September-oktober: torsdagar

Har ni andra önskemål om antal dagar osv, hör bara av er så ska vi säkert hitta en lösning som passar er. info@outdoorsupport.se


Foto: Outdoor Sjuhärad

Dag 1

Cykling Hofsnäs – Månstad – Hulared – Dalstorp ca 18 km + Vandring på leden ca 8 km

Ni startar med en cykeltur från Hofsnäs till Dalstorp på mindre landsvägar som är riktigt trevliga att cykla på. Framme i Dalstorp rekommenderar vi en tur på vandringsleden runt Dalstorpsjön, ca 8 km. Därefter kan ni ta era cyklar igen och cykla till Turista i Nittorps kanotuthyrning i Nyfors, ca 2 km. Här hyr vi kanoter och startar kanotturen i morgon. Övernattar gör ni på rastplatsen strax norr om Nyfors. Där finns vindskydd, grillplats och tältplats.

Foto: Outdoor Sjuhärad

Dag 2

Paddling Nyfors – Ryfors ca 10 km

Dag 2 paddlar ni på Jälmån. Kanoter hyrs hos ”Turista i Nittorp”. Sträckan är omväxlande och slingrar sig fram i landskapet. Det finns inga forsar och det krävs inga lyft och landtransporter av kanoterna. Ån är 3-10 m bred och rinner genom Nygårdssjön vid Nittorp. En lämplig övernattningsplats finns på rastplatsen ca 700 m norr om Ryfors. Vill ni, kan också kombinera kanotturen med fiske, fiskekort löser ni enkelt på Ifiske på telefonen.

Foto: Outdoor Support

Dag 3

Vandring Jälmåleden Ryfors – Nyfors ca 10 km

Kanoterna lämnar ni på överenskommen plats för transport tillbaka. Ni startar er vandring norrut på vandringsleden utmed ån. Det är en spännande vandring som går på båda sidor av ån och binds ihop av ett antal broar. Du kan på många ställen själv välja hur du vill gå. Dagens vandring avslutar ni antingen vid lägerplatsen vid Dalstorpssjön eller vid samma plats som första natten strax intill kanotuthyrningen vid Nyfors.

Antingen avslutar ni turen här med att cykla tillbaka till Hofsnäs eller så ni tar en natt till ute.

Dag 4

Cykeltur Dalstorp – Hulared – Månstad Hofsnäs ca 18 km

Idag är sista etappen tillbaka till där ni startade. Så upp på cyklarna igen och ta sikte mot Hofsnäs! Vi rekommenderar att passa på att ät en god lunch på Hofsnäs Herrgård när ni är tillbaka.

Detta ingår i paketet:

  • Bagagetransport
  • Kartor och turbeskrivning
  • Lunch- och fikapaket dag 1
  • Matlåda med middag för innevarande dag, frukost och lunch att ta med på turen nästföljande dag. Stormkök, gas, kåsor bestick, redskap, kniv, diskprylar. Ny låda lämnas på lägerplatsen tillsammans med bagaget.
  • Kanothyra, transporter
  • Cykelhyra, transporter

Extra tillägg

  • Tält för två personer 3 nätter 600.-
  • Sovsäckar och liggunderlag för två personer 3 nätter 750.-
  • Guide per dygn 5000.-