Kombinera cykling, vandring och paddling i ett paket.

Övernattning sker i tält eller i vindskydd. Ni lagar maten själva på stormkök alternativt över öppen eld. Mat och matlagningsutrustning kör vi ut till lägerplatserna varje dag.

Detta är en tur som passar både nybörjaren som inte sovit och lagat mat ute på egen hand tidigare som den mer rutinerade friluftaren som vill göra en lite bekvämare tur. Vi gör all planering och inköp av mat, packar med allt som behövs för övernattning och matlagning utomhus. Vill ni ha det extra tryggt kan ni välja till en guide som följer med hela eller delar av turen. Vill du finns möjligheten att hyra tält, sovsäckar och liggunderlag

Ni får er packning transporterat till lägerplatserna så ni behöver bara bära med er den packning ni behöver för dagens tur. Vill ni kan vi också sätta upp tältet åt er på lägerplatsen.

Jälmåleden är en 35 km lång vandringsled i naturskön miljö, i Tranemo kommun. Här ska vi kombinera vandring med paddling på Jälmån.  6 rastplatser med vindskydd, grillplatser och plats för tält finns utmed ån/vandringsleden. Ni kommer att övernatta på tre av dem. Efter cykeltur och en kortare vandring dag 1 blir det paddling dag 2. Dag 3 vandring utmed vandringsleden tillbaka till Dalstorp. Dag 4 cykling tillbaka till startplatsen. Utmed leden finns flera intressanta sevärdheter så som gravfält från vikingatiden och ruiner från industriepoken på 1800-talet…

Start/Mål Hofsnäs 4 dagar

Paketpris för 2 pers 9700.-

Startdagar är: maj torsdagar, juni-juli-augusti måndagar och torsdagar, september-oktober torsdagar

Har ni andra önskemål om antal dagar osv, hör bara av er så ska vi säkert hitta en lösning som passar er. info@outdoorsupport.se

BOKNINGSBARA TIDER FÖR PAKETET LÄGGS UPP INOM KORT.Dag 1

Cykling Hofsnäs – Månstad – Hulared – Dalstorp ca 18 km + Vandring på leden ca 8 km

Start med cykeltur från Hofsnäs till Dalstorp på mindre landsvägar som är riktigt trevliga cykelvägar. Framme i Dalstorp rekommenderas en tur på vandringsleden runt Dalstorpsjön ca 8 km. Därefter kan ni ta era cyklar igen och cykla till Turista i Nittorps kanotuthyrning i Nyfors ca 2 km. Här startar ni kanotturen i morgon, Här hyr vi också kanoter. Övernattning på rastplatsen strax norr om Nyfors där finns vindskydd, grillplats och plats för tält.

Dag 2

Paddling Nyfors – Ryfors ca 10 km

Paddling på Jälmån. Kanoter hyrs hos ”Turista i Nittorp” Sträckan är omväxlande och slingrar sig fram i landskapet. Det finns inga forsar och kräver inga lyft och landtransporter. Ån är 3-10 m bred och rinner genom Nygårdssjön vid Nittorp. En lämplig övernattningsplats finns på rastplatsen ca 700 m norr om Ryfors. Vill ni kan också kombinera kanotturen med fiske, fiskekort löser ni enkelt på Ifiske på telefonen.

Dag 3

Vandring Jälmåleden Ryfors – Nyfors ca 10 km

Kanoterna lämnas på överenskommen plats för transport tillbaka. Ni startar er vandring norrut på vandringsleden utmed ån. En spännande vandring som går på båda sidor av ån och binds ihop av ett antal broar så du kan på många ställen själv välja hur du vill gå. Dagens vandring avslutas antingen vid lägerplatsen vid Dalstorpssjön eller vid samma plats som första natten strax intill kanotuthyrningen vid Nyfors.

Antingen avslutar ni turen här med att cykla tillbaka till Hofsnäs eller så ni tar en natt till ute.

Dag 4

Cykeltur Dalstorp – Hulared – Månstad Hofsnäs ca 18 km

Idag är det cykling tillbaka till Hofsnäs. Så upp på cyklarna igen och ta sikte mot Hofsnäs. Passa på att ät en god lunch på Herrgården när ni är tillbaka på Hofsnäs.

Detta ingår i paketet:

  • Bagagetransport
  • Kartor och turbeskrivning
  • Lunch- och fikapaket dag 1
  • Matlåda med middag för innevarande dag, frukost och lunch att ta med på turen nästföljande dag. Stormkök, gas, kåsor bestick, redskap, kniv, diskprylar. Ny låda lämnas på lägerplatsen tillsammans med bagaget.
  • Kanothyra, transporter
  • Cykelhyra, transporter

Kan bokas extra

  • Tält för två personer 3 nätter 600.-
  • Sovsäckar och liggunderlag för två personer 3 nätter 750.-
  • Guide per dygn 5000.-
Foto: Outdoor Sjuhärad
Foto: Outdoor Sjuhärad
Foto: Outdoor Support