Guidad skidtur alternativt vandring på Komosse

Outdoor Support erbjuder guidade skidturer/vandringar på Komosse. När mossen är frusen och det finns tillräckligt med snö åker vi skidor. Är det barmark  vandrar vi.

Komosse är ett stort myrkomplex i östra delen av kommunen. Där är känslan av vildmark och ödslighet påtaglig. En vintertur på mossen är så nära upplevelsen av en fjälltur man kan få här på våra breddgrader.

Vi åker en tur på mossen 4-8 km, längden är lite beroende på gruppens önskemål. Vi tar en rast vid brasan där vi kan värma oss, koka varm dryck och baka något över elden att tugga på till. Varm dryck med tilltugg ingår i avgiften.

Kostnad 300 kronor/person

Bokningsbara dagar är lördagar och söndagar i januari och februari 

Vi samlas på parkeringsplatsen till Komosse kl 11 och är ute ca 3 timmar

Har du några frågor? Kontakta oss på

info@outdoorsupport.se

0702-775364


Månskenstur på Komosse

En alldeles speciell upplevelse –  Komosse i solnedgång och månsken

Under vintern gör vi månskensturer ute på mossen i ca 3 timmar, en tur på ca 5 km och rast runt elden. Är det snö åker vi skidor är det barmark vandrar vi ut på mossen i solnedgången. Vi rastar på Björnön och tänder en brasa och myser runt elden, kokar kaffe och bakar något att äta på till. Efterhand ser  vi stjärnorna tändas en efter en. Därefter åker eller vandrar vi över mossen i månskenet tillbaka till bilarna.

Vi åker i promenadtakt, alltså ingen snabbåkning vilket innebär att du inte ska vara träningsklädd. Det är bättre att du tar på vindtäta kläder både byxor och jacka. Klä dig i flera tunna lager än några tjockare det blir lättare att ta av och på beroende om du blir för varm eller kall. Använd yllestrumpor för att du ska hålla dig varm om fötterna. Ta med varm tröja eller jacka att ta på när vi rastar.

26 januari start kl 15.30 på parkeringen till Komosse

24 februari start kl 16.30 på parkeringen till Komosse

Kostnad 300.-/person


Har du ytterligare frågor och funderingar? Hör av dig på

Mejl: info@outdoorsupport.se

Telefon: 0702-775364