Guidad skidtur på Komosse

Outdoor Support erbjuder guidade skidturer på Komosse nu när mossen är frusen och det finns tillräckligt med snö.

Komosse är ett stort myrkomplex i östra delen av kommunen. Där är känslan av vildmark och ödslighet påtaglig. En vintertur på mossen är så nära upplevelsen av en fjälltur man kan få här på våra breddgrader.

Vi åker en tur på mossen 4-8 km, längden är lite beroende på gruppens önskemål. Vi tar en rast vid brasan där vi kan värma oss koka varm dryck och äta matsäcken vi har med oss. Varm dryck ingår i avgiften.

Kostnad 300 kronor

Vill du hyra skidor, skor, stavar?  Meddela detta när du anmäler dig ange kroppslängd och skostorlek. Kostnad 250 kronor

Vi åker i promenadtakt, alltså ingen snabbåkning vilket innebär att du inte ska vara träningsklädd. Det är bättre att du tar på vindtäta kläder både byxor och jacka. Klä dig i flera tunna lager än några tjockare det blir lättare att ta av och på beroende om du blir för varm eller kall. Använd yllestrumpor för att du ska hålla dig varm om fötterna.

Ta med: en extra tröja/jacka att ta på när vi rastar, varma vantar/handskar det kan vara skönt att byta när vi sitter still. Något att äta på rasten. (Varm dryck ordnar vi)

På grund av de restriktioner som råder just nu tar vi emot max 8 personer.

Bokningsbara dagar 13, 14, 21 februari

Vi samlas på parkeringsplatsen till Komosse kl 10 och är ute ca 3 timmar

Boka via kalendern nedan eller mail info@outdoorsupport.se

Har du några frågor hör gärna av dig info@outdoorsupport.se , 0702-775364

26 februari gör vi en månskenstur, vi träffas kl 17 på parkeringen vid Komosse och åker skidor ut på mossen i solnedgången. Vi rastar på Björnön och tänder en brasa och myser runt elden kokar kaffe och ser stjärnorna tändas en efter en. Därefter åker vi över mossen i månskenet tillbaka till bilarna. Tips om klädsel, vad du tar med i ryggsäcken och kostnad är det samma som turerna ovan.

Denna turen kan endast bokas via mail eller tel, se ovan.