Vandringspaket på 3 olika leder

Upptäck de tre finaste vandringslederna i omgivningarna kring Ulricehamn! De olika lederna bjuder på vackra och speciella miljöer i ett väldigt varierande landskap. Björnöleden bjuder på lugn och stillhet där man går över södra Sveriges största myrlandskap. Åsundenleden ger ett mer intensivt intryck med sina klippor och bokskogar med utsikt över sjön Åsunden. Slutligen tar Vildmarksleden dig genom ett historiskt kulturlandskap som för dig tillbaka i tiden.

Vandringspaketet innefattar tre dagar med vandring och två övernattningar på Hotell Nyboholm i deras nyrenoverade superiorrum för två personer.

Paketet i korthet

Ni ankommer till Ulricehamn vid lunchtid där vi möter upp er vid hotellet. Vi tar en kopp kaffe och går igenom turbeskrivning och kartor tillsammans. Därefter vandrar ni på Björnöleden under eftermiddagen. Dag 2 blir det en heldagstur på Åsundenleden och sista dagen hinner ni med en lite kortare tur på Vildmarksleden innan det är dags för hemfärd. Första och tredje dagen behöver ni använda egen bil för att komma till vandringsledernas startplatser, dag 2 får ni taxitransport till startplatsen.

Paketet är bokningsbart under perioden maj – oktober

Kostnad 3600.-/person i dubbelrumDag 1

Ankomst till Ulricehamn

Vandring Björnöleden Komosse, rundslinga ca 5 km

Starta med en lunch på någon av våra alla restauranger innan ni ger er ut på en eftermiddagsvandring på Komosse. Komosse är södra Sveriges största myrlandskap med en intressant växtlighet. Björnöleden är en rundvandring på ca 5 km. Från den spångade leden upplever man det storslagna myrlandskapet och känslan av ödslighet. Här kan man också lyssna på tystnaden.

Egen bil till startplatsen, fikapaket att ta med i ryggsäcken ingår

Middag: Restaurang Bryggan

Dag 2

Frukost på hotellet

Vandring en del av Åsundenleden, ca 12 km

Turen startar med en taxitransport från Ulricehamn till Alhammar som är startplatsen för dagens vandring. Därifrån ansluter ni till Åsundenleden och följer den norrut tillbaka till Ulricehamn. En vandring på västra sidan av sjön, som är den finaste delen av Åsundenleden. Turen går genom vackra lövskogar vissa sträckor går nära sjön, på sina ställen är det riktigt kuperat.

Taxi hämtar upp er vid hotellet kl 10.00. Outdoor Support möter upp er vid hotellet innan avresa med taxin och lämnar lunch- och fikapaket.

Avsluta gärna vandringen med ett besök på kallbadhuset när ni är tillbaka i Ulricehamn.

Middag eget val, vi hjälper gärna till med bokning

Dag 3

Frukost på hotellet

Dagens vandring Vildmarksleden, en rundslinga 8,5 km

Vildmarksleden är en upplevelserik kultur- och vandringsled med intressant historia, går igenom storskog, myrmark, gamla kulturmarker och vacker lövskog. Informationstavlor berättar om händelser och platser utmed leden. Leden utgår från Årås kvarn i Ulricehamns kommun och går delvis genom Årås naturreservat. Här finns också en kortare slinga på ca 4 kilometer.

Egen bil till startplatsen, lunchpaket ingår. Avsluta med en fika på Årås.

Hemresa

Ingår i paketet:

  • 2 hotellövernattningar i dubbelrum inklusive frukost
  • 1 middag
  • 1 fikapaket att ta med på turen dag 1
  • 1 lunch- och fikapaket att ta med på turen dag 2
  • 1 lunchpaket att ta med på turen dag 3
  • Taxitransport till vandringsleden dag 2
  • Turbeskrivningar och kartor
  • Servicejour

Tillägg för guide: 2500.-/tur

Hotell Nyboholm

Vid norra infarten till Ulricehamn ligger Hotell Nyboholm. Som gäst njuter du av bekvämt boende och har nära till mängder av aktiviteter och äventyr. Starta dagen med en nylagad frukost i den trevliga matsalen. Superiorrum är luftiga och fräscha rum renoverade 2021. Alla rum har badrum med dusch samt TV och gratis wifi. Alla gäster har fri tillgång till gästkök, sällskapsrum och bastu.

Här kan du hitta fler vandringsleder i västsverige  www.vastsverige.com/vandra