Höstpaket med skogsbad, svampplockning, god mat och mys

Unna dig en skön helg utomhus i höst. Vi vill dela med oss av de mysiga aktiviteter som vi gillar att göra i naturen på hösten. Svampplockning med guide, matlagning över öppen eld, skogsbad och mys. Vi bor i tvåbäddsrum på mysiga Björkedal som ligger med skogen inpå knuten.

Ta med kompisgänget eller boka ensam. Vi startar med en avslappnande kväll på fredag för att du slippa stressa iväg på lördag morgon. Hela lördagen tillbringar i svampskogen tillsammans med Kerstin som guidar oss. Lunch och fika tillagas i skogen över öppen eld. Vedeldad bastu, badtunna finns att tillgå efter era önskemål. Trerätters middag serveras på lördag kväll. På söndag får vi vara med om ett ”Skogsbad” – Guidade övningar i naturen som ger lugn, glädje och kreativ energi.

Liten presentation av skogsbad

Skogsbad går ut på att ta det lugnt och ”bada” i sinnesintryck från skogen. Att långsamt och uppmärksamt låta dofter, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna Vi lämnar de artificiella miljöerna, ständig uppkoppling, tidspress och krav på prestation för att vandra en kort sträcka in i skogen kring Björkedal.  Vi samlas vid elden och bjuds in till verklig närvaro med oss själva, med gruppen och den omgivande naturen. Er guide för skogsbadet Ulrica Rydin utbildad inom ämnet ekopsykologi och har flera års erfarenhet av friluftsliv.

Paketet är bokningsbart 4-6 september och 18-20 september

Så här ser kommer helgen att se ut.

Fredag kväll: Ankomst efter kl 18. Välkommen till en avkopplande kväll med mys. Vi sitter ner och pratar om hur vi tänkt oss helgen. Lättare mat serveras. Bastu och badtunna finns att tillgå för den som vill.

Lördag: Frukosten står uppdukad kl 8. Mellan kl 9 och 16 är vi ute i svampskogen. Kl 13 serveras lunchen som tillagas över öppen eld i skogen. Vid fyratiden är bastun och badtunnan uppvärmda för en härlig avkoppling efter en heldag i skogen. Under tiden lagar Christina en tre rätters middag åt oss.

Söndag: frukost kl 8.00. Kl 9 går vi ut i skogen tillsammans med Ulrica som guidar oss genom ett skogsbad. Vid 11.30 samlas vi runt elden och avslutar tillsammans med lite reflektioner över helgens upplevelser och en lättare lunch serveras. Därefter är det dags att åter vända hem.

Har du svårt att komma på fredagkväll så finns det möjlighet att du kommer på lördag morgon. Då vill vi att du är här till kl 9 när vi är klara för att gå ut i svampskogen. Meddela detta till oss via mail.

I det här paketet kan vi ta emot upp till 8 personer.

  • Kostnad 3790.-/person
  • I priset ingår måltider, logi i tvåbäddsrum, guidningar, utomhusspa.

Kontakt:

Outdoor Support

info@outdoorsupport.se

telefon 0702-775364