Med över 1000 sjöar, djupa skogar, ett rikt naturliv och vägar kantade av blommor så är det här en vacker plats att uppleva på cykel – i din egen takt. Njut av vinden i håret, av kulturlandskap och av en nästintill helt asfalterad cykelled på totalt 15 mil som tar dig genom kuperad natur – utan att du behöver kämpa så mycket i backarna. Sjuhäradsrundan går nämligen till största del på en gammal banvall. Det innebär att du kommer att passera flera vackra stationsbyggnader, gamla järnvägsbroar – och bitvis cyklar du ovanför grantopparna! Och med tanke på att hela rundan förutom några kilometer är helt bilfri så är det här en utmärkt cykelupplevelse för hela familjen.

Längs med cykelvägen finns flera sevärdheter, ställen du säkert bara vill stanna på – och njuta. För det är vad du gör när du tar dig hit. Njuter. Av naturen, av de stilla sjöarna. Cykelleden tar dig genom totalt fyra kommuner och du cyklar genom flera tätorter.

En fördel med Sjuhäradsrundan är att du cyklar en runda och får start och mål på samma ställe. Paketet startar och avslutas i Svenljunga. Bagaget transporterar vi mellan boendena. Du behöver bara tänka på att ta med vad du behöver för dagen på cykeln. Bagaget finns på plats när du anländer till hotellet.

Vi erbjuder ett ”all inclusive – paket”. Både lunch och middag är bokat åt dig under vägen. Du övernattar på Hotell Solhem Park i Borås och Hotell Bogesund i Ulricehamn. Det finns också möjlighet att boka för sällskap. Ta alltid kontakt med oss om ni är fler än 6 personer i sällskap innan ni bokar så vi kan bekräfta att det finns rum tillgängliga åt er.

3 cykeldagar, 2 övernattningar

Pris från 5600.- /person i dubbelrum, barn 6-13 år från 3800.-

Startdagar är onsdagar och fredagar under tiden: 28/4 – 27/10 Dag 1

Svenljunga Borås 38 km

Idag cyklar ni på Kindsbanan som trafikerades med godståg mellan Borås och Svenljunga 1885 till 1902. En av Sveriges mest kortlivade järnvägar. Vissa delar är hårt packad grusväg men i övrigt är vägen asfalterad. Du passerar många sjöar och badplatser utmed dagens tur. Mellan Svenljunga och Lockryd cyklar du på en rak cykelled som tar dig genom doftade myrmark. När det är dags för lunch stannar du vid Köksträdgården i Lockryd där serveras dagens lunch. Du anländer Borås och tar dig på stadens cykelbanor fram till Hotell Solhem Park. Här serveras en enklare middag på kvällen och frukostbuffén står uppdukad åt er på morgonen. Hotellet ordnar även cykelförvaring inomhus. Vill ni ta er till Borås centrum så tar ni er dit efter en kvarts promenad. Här är alltid något på gång. Staden är full av spännande offentlig konst och mysiga caféer.

 • Lunch på Köksträdgården Lockryd
 • Övernattning: Borås på Hotell Solhem Park. Ert bagage finns på hotellet när ni anländer dit.
 • Middag: Är bokad till er och serveras på hotellet

Dag 2

Borås Ulricehamn 47 km

Du startar med att cykla samma väg tillbaka som du kom igår. När du lämnat Borås kommer du åter ut på den gamla banvallen som tar dig hela vägen till Ulricehamn, längs med badsjöar, caféer och upplevelser.  Lunchen dag 2 löser vi genom att alternera mellan två olika varianter, antingen på Älvåkers skafferi eller på Café Vings Kvarn. Byarna Nitta och Hökerum passeras. Du cyklar utmed ån Viskan och här kan du tydligt se spåren efter bäver som finns i vattendraget. Gör gärna ett stopp och titta på Vädersholms borgruin. Avsluta gärna dagens cykeltur med ett besök på Kallbadhuset i Ulricehamn, med bastu och bad i sjön. Hotellet ligger centralt strax intill cykelleden när du kommer in i staden.

 • Frukost: Serveras på hotellet
 • Lunch:  Älvåkers Skafferi alt Café Vings kvarn
 • Logi:  Hotell Bogesund. Ert bagage finns på hotellet när ni anländer dit.
 • Middag: 2 rätters middag serveras på Restaurang Bryggan alldeles invid Åsundens strand

Dag 3

Ulricehamn – Svenljunga 65 km

Du startar med en fantastiskt vacker del av leden, längs med sjön Åsunden. Branta lövklädda sluttningar och kuperad terräng på båda sidor av cykelbanan. Här är historisk mark Sten Sture den yngre sårades av en kanonkula på Åsundens is 1520. I höjd med Marbäck hittades Bredgårdsmannen, 10.000 år gamla delar av en skalle grävdes fram – av en grävmaskinist. Under dagen passeras Vegby där finns café, camping och badplats. Gör gärna ett fikastopp på Café Sjöparken och prova deras egna glass. Månstad är det lilla samhället som har fler kor än invånare. Härifrån kan du om du vill göra en avstickare till Hofsnäs Herrgård och Torpa Stenhus 12 respektive 22 km fram och tillbaka till cykelleden. Du kommer fram till Limmared, här finns 14 butiker med second hand, antikt och retro. Glasets hus är ett besöksmål som man inte får missa. Därför är dagens lunch bokad till er där. Nästa ort är Tranemo där den sexkantiga kyrkan med sju torn är ett av ortens landmärken. Uddebo är nästa lilla samhälle som passeras, med sina intressanta bebyggelsemiljöer. Turen avslutas i Svenljunga. Passa också på att ta en tur i Svenljunga. De flesta av butikerna ligger runt det kullerstensbelagda torget.

 • Frukost: Serveras på hotellet
 • Lunch: Glasets hus Limmared

Detta ingår i paketet:

3 cykeldagar
2 hotellövernattningar
2 frukost
3 Lunch
2 middagar varav en 2-rätters
Bagagetransport mellan boendena
Turbeskrivning och karta

Möjlighet finns att hyra cykel, hjälm och extra lås ingår i priset.

 • 7 växlad citybike med cykelkorg 550.-
 • Elcykel 7 växlad med cykelkorg 1500.-

Vill du starta utvilad på plats inför din cykeltur, rekommenderar vi att du kommer hit kvällen innan ni startar cykelturen, hör av er via mail eller telefon så kan vi hjälpa till med bokning.

Är ni ett sällskap på fler än 6 personer? 
Maila oss på info@outdoorsupport.se så hjälper vi er.

GLASETS HUS

Intill Limmareds Glasbruk, Sveriges äldsta igång varande, grundat 1740, ligger Glasets Hus. Ett nytt spännande utflyktsmål med Hytta, Glasblåsning och Hyttsill. Stor Glasutställning med glas från 1700-talet fram till dagens ABSOLUT-flaska. Butik med glas och annat noga utvalt. Kafé i vinterträdgård. Konstutställningar och Konferens. Kort sagt ett Upplevelsernas Hus. Här kan du besöka museum, glashytta och har du tur finns även en konstutställning på plats. I paketet ingår entré till utställningarna och museum. Vill du prova på att blåsa glas i hyttan kostar det 450:- per person och tar ca 25 minuter.

HOTELL BOGESUND

Välkommen till hotellet i hjärtat av Ulricehamn. Med en framsida mot centrala stan och en framsida mot vackra sjön Åsunden har vi blivit kallade hotellet utan baksida. Här har man tagit hand om alla sorters gäster. Skidåkare, sommarturister, bröllopspar, barnfamiljer, affärsresenärer och filmstjärnor. Och helt vanliga människor som har checkat in för en mysig vistelse och en god natts sömn.

HOTELL SOLHEM PARK

Solhem Park ligger i lugna gröna omgivningar på en kvarts promenad från Borås city. Alla gäster har fri wi-fi och tillgång till hotellets gym och bastu. Vår matsal är stor och öppen med två våningar och plats för många gäster. Här avnjuter du i lugn och ro din frukost och kvällens middag. Under receptionens öppettider finns fri tillgång till kaffe, te, juice och småkakor.

KÖKSTRÄDGÅRDEN

Sveriges första ”Smaka på Västsverige” vägkrog vid Lockryd Center vid väg 27. Äkta mat vid vägen, kravmärkt och lokalt!

Här serveras dagens rätt, alltid dagens vegetariska och dagens hållbara.

ÄLVÅKERS SKAFFERI

Här sitter du/ni ned i en rustik och avskalad miljö och avnjuter en lunchstund med genuina smaker och där övervägande delen råvaror kommer från den lokala omgivningen med de olika matproducenter som finns här.

Här kan du njuta av fantastiskt hembakat fika intill vacker lövskog och ån Viskans porlande vatten. Den gamla kvarnen tar dig tillbaka i tiden, till när byggnaden togs i bruk för drygt 100 år sedan. Här kan du slå dig ner på någon av de fina uteplatserna och avnjuta fantastiskt hembakat fika eller en lättare lunch. Kaféet erbjuder allt från bullar, glass, tårta och andra bakverk till räkmackor och sallader och andra lättare luncher.