Hösten en härlig årstid för utomhusaktiviteter

Med kyla i luften. Naturen börja förbereda sig inför vintervila men innan dess visar den oss den sin finaste höstskrud i sprakande färger. Här ser du några tips på härliga höstaktiviteter.

Klicka på bilderna eller texterna nedan för att läsa mer

Vandringar som vi tror barnen gillar

I Borås är naturen nära, både till parker, sjöar och stora skogar. Borås bjuder på en mängd olika friluftsmöjligheter. I omgivningarna kring Borås finns gott om vandringsleder. Vi har valt ut några som vi tycker passar bra att vandra tillsammans med barnen. Tillsammans med lederna har vi satt ihop vandringen med bra boende.

En guidad vandring i spännande natur för hela familjen.

Barnen uppskattar ofta en besök på Komosse. Det är spännande att gå på spången och man behöver inte gå i några jobbiga backar. Under vägen gör vi lite aktiviteter och uppdrag. På Lilla Björnön får barnen prova på att tända en eld och använda ett friluftskök. Vi grillar korv, bakar pinnbröd och kokar varm dryck på stormkök.

Matupplevelse utöver det vanliga – trerätters viltmiddag över öppen eld.

Outdoor Support tillsammans med jägaren och utomhusmatlagaren Peter Wichers erbjuder en mat- och skogsupplevelse. Med skogen som kök överraskar vi tillsammans våra smaklökar. Vi tillagar älg, rådjur eller vildsvin beroende på jaktlyckan och vilken tid på året det är. Övriga råvaror som också är anpassade efter säsong kommer så långt det är möjligt från lokala odlare och leverantörer.

Åsundenleden Dagsturspaket

En vandring på ca 12 km som går på en del av Åsundenleden – en vandringsled som i sin helhet är 49 km och går runt sjön Åsunden i ett omväxlande jordbruks- och skogslandskap. Leden passerar två naturreservat varav man besöker ett av dessa under vandringen. Den här turen går på västra delen av leden, som är den finaste delen av Åsundenleden. Ni får transport till Alhammar och därifrån följer ni vandringsleden norrut tillbaka till Ulricehamn. Turen går genom vackra lövskogar vissa sträckor går nära sjön, på sina ställen är det riktigt kuperat.

Staden där naturen är nära

I Borås är naturen nära, både till parker, sjöar och stora skogar. Borås bjuder på en mängd olika friluftsmöjligheter. I omgivningarna kring staden finns gott om vandringsleder. Du vandrar på dagen, sover i en skön säng och äter god mat vid dukat bord. Vi har valt ut några leder som vi tycker är fina i olika längd och svårighetsgrad. Du kan själv välja hur långt du vill gå.