Dagstur på Åsundenleden

En vandring på ca 12 km som går på en del av Åsundenleden – en vandringsled som i sin helhet är 49 km och går runt sjön Åsunden i ett omväxlande jordbruks- och skogslandskap. Leden passerar två naturreservat varav man besöker ett av dessa under vandringen. Den här turen går på västra delen av leden, som är den finaste delen av Åsundenleden. Ni får transport till Alhammar och därifrån följer ni vandringsleden norrut tillbaka till Ulricehamn. Turen går genom vackra lövskogar vissa sträckor går nära sjön, på sina ställen är det riktigt kuperat.

Staden där naturen är nära

I Borås är naturen nära, både till parker, sjöar och stora skogar. Borås bjuder på en mängd olika friluftsmöjligheter. I omgivningarna kring staden finns gott om vandringsleder. Du vandrar på dagen, sover i en skön säng och äter god mat vid dukat bord. Vi har valt ut några leder som vi tycker är fina i olika längd och svårighetsgrad. Du kan själv välja hur långt du vill gå.

Vandringar som vi tror barnen gillar

I Borås är naturen nära, både till parker, sjöar och stora skogar. Borås bjuder på en mängd olika friluftsmöjligheter. I omgivningarna kring Borås finns gott om vandringsleder. Vi har valt ut några som vi tycker passar bra att vandra tillsammans med barnen. Tillsammans med lederna har vi satt ihop vandringen med bra boende.